Vanliga frågor

Läkarintyg & provtagning

Vi finns i hela Sverige!

Vanliga frågor
Var finns ni?


Svar:

Vi finns i hela SverigeJag har återkallt körkort. När kan jag ansöka nytt körkorttillstånd och börja lämna nykterhetsprover?


Svar:

Du kan ansöka om körkorttillstånd 6 månader innan spärrtiden går ut. Transportstyrelsen kommer att svara på din ansökan med ett brev som ställer krav på läkarintyg och provtagning för att du ska ha möjlighet att få tillbaka/ta om ditt körkort. Vi rekomenderar att ansöka om körkorttillstånd innan man börjar med provtagning. Men det är inget krav. 

Ansökan körkorttillstånd bil

Ansökan Körkortstillstånd högre behörighetHur länge måste jag lämna nykterhetsprover?


Svar:

Transportstyrelsen kräver alltid en observationstid på 6 månader med provtagning på kort varsel.


Var ska jag lämna mina urin och blodprover?


Svar:

Du får remisser hemskickad till dig när det är dags att lämna prover. Ta med dig remisserna till din närmaste vårdcentral på dropIN i labbet. Du behöver INTE boka tid eller betala.Varför kräver ni min journal för vissa läkarintyg?


Svar:

Vi kräver din journal ett år tillbaka i tiden för att våra läkare ska få en kännedom om dig som person. Läkaren kan också behöva hänvisa transportstyrelsen till din journal. Detta gäller inte alla intyg.Hur hittar jag mina journaler?


Svar:

Vi kräver endast journalanteckningar ett år tillbaka i tiden. du hittar enkelt din journal på 1177.seVarför kostar mitt intyg för högre behörighet mer än 1995:-


Svar:

Priset för intyget högre behörighet eller förlängning av högre behörighet kan variera beroende på var i Sverige du bor. Olika mottagningar har olika prisbilder som vi givetvis följer.KONTAKTA OSS

Telefon

Måndag-Fredag 10,00-15,00

0703461312

www.korkortsupport.com

Copyright @ All Rights Reserved

Bankgiro: 544-6398


Ange ditt personnummer som ocr/meddelande